Ik ben een mobiel!

Duurzaam Zuidplas

Een duurzaam gebied dat nu én in de toekomst aantrekkelijk is om in te wonen, werken en recreëren. Daar werkt Zuidplas aan. Dit betekent dat we inwoners, ondernemers en recreanten vragen bewust en met respect om te gaan met de omgeving en elkaar.

Zuidplas is al goed op weg, want er zijn al veel duurzame projecten gestart. Bij Duurzaam – In beeld vind je inspirerende voorbeelden. Laat je inspireren en ontdek hoe makkelijk het is om duurzaam te handelen. 

Klik hier voor meer informatie over Duurzaam Zuidplas

 

Nieuws

AgendaAgenda

 • Wegens succes herhaald: Tegels voor Groen

  Woont u in Zuidplas en wilt u meer groen in uw tuin? Doe dan mee aan onze 2e actie Tegels voor Groen!

  Waar?

  Gemeentewerf Nieuwerkerk aan den IJssel, 1e Tochtweg 9b (naast het afvalbrengstation)

  Wanneer?

  Zaterdag 16 september 2017 – 10.00-16.00

  Hoe doe je mee?

  Lever minimaal 2 m² aan tegels in. U ontvangt dan een waardebon van 50 euro, die u kunt besteding aan vaste planten bij Tuinplantencentrum Van der Dussen, Van der Spek, Intratuin of Hornbach.
  Laat ter plekke een foto zien van de plek in uw tuin, waar u tegels heeft verwijderd.

  Als u na het planten van het groen een foto stuurt van het resultaat in uw tuin naar duurzaam@zuidplas.nl, dan maakt u ook nog eens kans op een goodiebag met spullen voor tuinonderhoud.

  Vergeet niet uw afvalpas en legitimatie mee te nemen! 

 • Inloopavond vaarverbinding

  Een rondje varen via de Rotte, de Oude Rijn en de Vliet. Het idee hiervoor werd vorig jaar ontwikkeld door de Provincie Zuid-Holland, waterschappen, diverse gemeenten en Staatsbosbeheer.Een nieuw aan te leggen doorsteek tussen deze rivieren vergroot de mogelijkheden voor recreatie en vaarroutes in het gebied zelf, maar ook voor de wijde omtrek. Onlangs startte een onderzoek naar de haalbaarheid van zo’n vaarverbinding. Maar wat vindt u van een nieuwe vaarverbinding? Heeft u ideeën over de invulling of wellicht bezwaren? Wat zou voor u een wenselijke route zijn of bent u tegen een nieuwe vaarverbinding? Moeten parallel aan dit project ook andere zaken worden opgepakt?

  U bent van harte welkom om uw mening te geven over enkele ideeën die tot nog toe op tafel liggen. De inloopavond vindt plaats op 4 juli tussen 19.00 uur en 20.30 uur in de kantine van sv DSO, Sportcomplex Bentwoud, Hildamlaan 1, Benthuizen (ingang via Thomas Morelaan, Zoetermeer).

  Klik hier voor meer informatie

 • Duurzaamheidsmarkt

  Op zaterdag 7 oktober organiseert de gemeente  samen met organisaties en ondernemers de tweede duurzaamheidsmarkt in Zuidplas.

Duurzaam in beeld

   >
Nieuwe elektrische Goupil G4 in Zuidplas

Op 26 juli heeft de Nederlandse importeur van Goupil elektrische bedrijfsvoertuigen,

Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit uit Moordrecht (Gemeente Zuidplas),      

een nieuwe, 100% elektrische Goupil G4 overgedragen aan Verheij Integrale groenzorg.

   >
Winkel tegen verspilling, een Topidee in Zuidplas

“Je bent een dief van je portemonnee als je hier niet af en toe je boodschappen doet”. zegt een trouwe klant. “Bovendien is het hier heel gezellig!” Van verse groenten en verzorgingsproducten tot kadoartikelen en snoeischaren, het aanbod is heel divers en wisselend in de “Goedkoper Eten Zuidplas Winkel.

   >
Weshoring: Duurzaam ondernemen in Zuidplas

 "Je kunt gerust spreken van een pure win-win-winsituatie." Wethouder Rik van Woudenberg van de gemeente Zuidplas is blij met de komst van Weshoring naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Het nieuwe bedrijf is nu vier maanden actief. Dat leverde al 33 arbeidsplaatsen op voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En de ambities reiken nog verder.