Ik ben een mobiel!

Duurzaam Zuidplas

Een duurzaam gebied dat nu én in de toekomst aantrekkelijk is om in te wonen, werken en recreëren. Daar werkt Zuidplas aan. Dit betekent dat we inwoners, ondernemers en recreanten vragen bewust en met respect om te gaan met de omgeving en elkaar.

Zuidplas is al goed op weg, want er zijn al veel duurzame projecten gestart. Bij Duurzaam – In beeld vind je inspirerende voorbeelden. Laat je inspireren en ontdek hoe makkelijk het is om duurzaam te handelen. 

Klik hier voor meer informatie over Duurzaam Zuidplas

 

Nieuws

 • Zonnedak voor brede scholen EsseZoom en Van Beethovenlaan

  Er komen binnenkort zonnepanelen op de daken van brede school EsseZoom en Van Beethovenlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. De bestuurders van Scholengroep Holland en PCPO hebben samen met de gemeente hebben dit zojuist bekrachtigd met een handtekening.

 • ‘Er komt zoveel energie binnen van de zon, daar kunnen we veel mee’

  Marcel Geerdink woont in een huis uit de jaren ’60 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Marcel is een duurzame doener omdat hij slim nadenkt over investeringen die goed zijn voor z’n portemonnee en voor het milieu.

 • Zon op Zuidplas

  Geen eigen plek voor zonnepanelen? Is uw dak niet geschikt en ziet u op tegen de rompslomp? Maar u wilt wel zonne-energie?

  Dat kan. Want de gemeente stelt een aantal daken van gemeentelijke panden beschikbaar voor zonnepanelen aan haar inwoners.

AgendaAgenda

  Geen agenda items gevonden

Duurzaam in beeld

   >
Nieuwe elektrische Goupil G4 in Zuidplas

Op 26 juli heeft de Nederlandse importeur van Goupil elektrische bedrijfsvoertuigen,

Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit uit Moordrecht (Gemeente Zuidplas),      

een nieuwe, 100% elektrische Goupil G4 overgedragen aan Verheij Integrale groenzorg.

   >
Winkel tegen verspilling, een Topidee in Zuidplas

“Je bent een dief van je portemonnee als je hier niet af en toe je boodschappen doet”. zegt een trouwe klant. “Bovendien is het hier heel gezellig!” Van verse groenten en verzorgingsproducten tot kadoartikelen en snoeischaren, het aanbod is heel divers en wisselend in de “Goedkoper Eten Zuidplas Winkel.

   >
Weshoring: Duurzaam ondernemen in Zuidplas

 "Je kunt gerust spreken van een pure win-win-winsituatie." Wethouder Rik van Woudenberg van de gemeente Zuidplas is blij met de komst van Weshoring naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Het nieuwe bedrijf is nu vier maanden actief. Dat leverde al 33 arbeidsplaatsen op voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En de ambities reiken nog verder.