Ik ben een mobiel!

Duurzaam Zuidplas

Een duurzaam gebied dat nu én in de toekomst aantrekkelijk is om in te wonen, werken en recreëren. Daar werkt Zuidplas aan. Dit betekent dat we inwoners, ondernemers en recreanten vragen bewust en met respect om te gaan met de omgeving en elkaar.

Zuidplas is al goed op weg, want er zijn al veel duurzame projecten gestart. Bij Duurzaam – In beeld vind je inspirerende voorbeelden. Laat je inspireren en ontdek hoe makkelijk het is om duurzaam te handelen. 

Klik hier voor meer informatie over Duurzaam Zuidplas

 

Nieuws

 • Oprichting energie coöperatie “Zon op Zuidplas” zo goed als rond

  Zon op Zuidplas is een initiatief vanuit inwoners en de gemeente Zuidplas om met de oprichting van een coöperatie het collectief bezit van zonnepanelen mogelijk te maken, ook als het eigen dak daarvoor niet geschikt of beschikbaar is. De afgelopen maanden zijn informatie avonden gehouden in Nieuwerkerk aan den IJssel en in Zevenhuizen.  De belangstelling voor de informatie avonden was groot en veel inwoners hebben zich ingeschreven voor dit initiatief.

  Oprichting energie coöperatie “Zon op Zuidplas” vrijwel rond

  Het oprichtingsbestuur van de coöperatie is na de informatieavonden druk bezig geweest om de statuten en het Huishoudelijk reglement op te stellen. De komende weken worden de statuten van de nieuwe coöperatie “Zon op Zuidplas” ingeschreven bij een notaris in Haarlem en is de oprichting een feit. Alle inwoners die zich hebben (voor)ingeschreven worden kort daarop uitgenodigd voor de Algemene ledenvergadering. Op deze vergadering wordt ook het aanbod voor de panelen gepresenteerd. 

  Postcoderoos gebied uitgebreid met Moerkapelle

  Op de laatste informatie bijeenkomst in Zevenhuizen is gebleken dat de beschikbare daken voor de plaatsing van zonnepanelen binnen de postcoderoos  niet geheel dekkend waren voor alle inwoners van Zuidplas. De gemeente heeft recent besloten om naast het dak van De Kraal in Moordrecht en Wolga in Nieuwerkerk aan den IJssel ook het dak van de  gemeentewerf in Zevenhuizen toe te voegen aan de locaties die beschikbaar zijn gesteld voor de postcoderoos. Hiermee is de postcoderoos dekkend over de hele gemeente Zuidplas en kunnen ook de inwoners van Oud Verlaat en Moerkapelle meedoen met de inschrijving voor de zonnepanelen en het opwekken van eigen duurzame elektriciteit.

  Inschrijven kan nog steeds op : www.zonopzuidplas.nl en de gemeentewerf staat nu ook in het rijtje opgenomen.

   

   

 • Prijsuitreiking fietstassen

  Robert Rosbergen van het Duurzaamheidsplatform doet verslag.

 • Zuidplas sluit zich aan bij Statiegeldalliantie in strijd tegen plastic soep en zwerfafval

  Zuidplas gaat zich aansluiten bij de Statiegeldalliantie. Tijdens de raadsvergadering is een motie van de oppositiepartijen hiervoor unaniem aangenomen.

AgendaAgenda

  Geen agenda items gevonden

Duurzaam in beeld

   >
Nieuwe elektrische Goupil G4 in Zuidplas

Op 26 juli heeft de Nederlandse importeur van Goupil elektrische bedrijfsvoertuigen,

Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit uit Moordrecht (Gemeente Zuidplas),      

een nieuwe, 100% elektrische Goupil G4 overgedragen aan Verheij Integrale groenzorg.

   >
Winkel tegen verspilling, een Topidee in Zuidplas

“Je bent een dief van je portemonnee als je hier niet af en toe je boodschappen doet”. zegt een trouwe klant. “Bovendien is het hier heel gezellig!” Van verse groenten en verzorgingsproducten tot kadoartikelen en snoeischaren, het aanbod is heel divers en wisselend in de “Goedkoper Eten Zuidplas Winkel.

   >
Weshoring: Duurzaam ondernemen in Zuidplas

 "Je kunt gerust spreken van een pure win-win-winsituatie." Wethouder Rik van Woudenberg van de gemeente Zuidplas is blij met de komst van Weshoring naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Het nieuwe bedrijf is nu vier maanden actief. Dat leverde al 33 arbeidsplaatsen op voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En de ambities reiken nog verder.