Ik ben een mobiel!

Informatie

Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker


Samen werken aan Duurzaam Zuidplas

In Zuidplas werken we aan een duurzame samenleving: een samenleving die nu én in de toekomst aantrekkelijk is om in te wonen, werken en recreëren. Dat betekent dat we bewust en met respect omgaan met onze omgeving en elkaar én verantwoorde economische keuzes moeten maken.

Goed op weg

Zuidplas is al goed op weg, want er zijn al veel duurzame projecten enthousiast gestart, zoals de opening van de kringloopwinkel, de gezamenlijke aanschaf van zonnepanelen voor meer ‘schone’ energie, de stinzentuin in Moordrecht, CO2-opslag in de glastuinbouw, het bijeneiland en het project Sport4Work om jeugdwerkeloosheid tegen te gaan en nog veel meer. Lees meer over onze projecten bij Duurzaam- in beeld. Er gebeurt dus al veel, maar Zuidplas kan en wil nog verder verduurzamen.  

Doe je mee?

Iedereen kan op zijn of haar eigen manier bijdragen. Laat je hier inspireren en ontdek hoe makkelijk het is om duurzaam te zijn en te handelen. Doe je mee? Gemeente Zuidplas zal je maximaal ondersteunen bij al je duurzame initiatieven. Zo werken we samen aan Duurzaam Zuidplas.

Ambitie gemeente Zuidplas

Gemeente Zuidplas wil in de toekomst horen tot de top vijf meest duurzame gemeente in Zuid-Holland. Dit wil de gemeente behalen op drie thema’s

  1. Natuur en milieu icoon_Milieu-Natuur_60px
  2. Economie icoon_Economie_60px
  3. Mens en maatschappij icoon_Mens-Maatschappij_60px

Gemeente Zuidplas werkt samen met inwoners en ondernemers aan Duurzaam Zuidplas.