Ik ben een mobiel!

Oprichting energie coöperatie “Zon op Zuidplas” zo goed als rond Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Zon op Zuidplas is een initiatief vanuit inwoners en de gemeente Zuidplas om met de oprichting van een coöperatie het collectief bezit van zonnepanelen mogelijk te maken, ook als het eigen dak daarvoor niet geschikt of beschikbaar is. De afgelopen maanden zijn informatie avonden gehouden […]

Prijsuitreiking fietstassen Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Robert Rosbergen van het Duurzaamheidsplatform doet verslag.

Zuidplas sluit zich aan bij Statiegeldalliantie in strijd tegen plastic soep en zwerfafval Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Zuidplas gaat zich aansluiten bij de Statiegeldalliantie. Tijdens de raadsvergadering is een motie van de oppositiepartijen hiervoor unaniem aangenomen.

Zon op Zuidplas in Zevenhuizen: verslag van de 2e bijeenkomst Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

De coöperatie in oprichting Zon op Zuidplas heeft op 30 mei een tweede voorlichtingsavond gehouden voor inwoners van Zevenhuizen. De eerste bijeenkomst in Nieuwerkerk was zeer succesvol en heeft ruim 40 inwoners opgeleverd die zich hebben ingeschreven als deelnemer.

Zonnedak voor brede scholen EsseZoom en Van Beethovenlaan Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Er komen binnenkort zonnepanelen op de daken van brede school EsseZoom en Van Beethovenlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. De bestuurders van Scholengroep Holland en PCPO hebben samen met de gemeente hebben dit zojuist bekrachtigd met een handtekening.

‘Er komt zoveel energie binnen van de zon, daar kunnen we veel mee’ Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Marcel Geerdink woont in een huis uit de jaren ’60 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Marcel is een duurzame doener omdat hij slim nadenkt over investeringen die goed zijn voor z’n portemonnee en voor het milieu.

Zon op Zuidplas Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Geen eigen plek voor zonnepanelen? Is uw dak niet geschikt en ziet u op tegen de rompslomp? Maar u wilt wel zonne-energie? Dat kan. Want de gemeente stelt een aantal daken van gemeentelijke panden beschikbaar voor zonnepanelen aan haar inwoners.

Energybattle 2017: Zuidplas bespaart 9,5% stroom en gas Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

De afgelopen maanden hebben drie teams van de gemeente Zuidplas gestreden in de landelijke Energy Battle. Zij hebben om beurten vier weken lang zoveel mogelijk energie bespaard in huis met behulp van een energiedisplay.

Zuidplas Fairtrade Gemeente? Doe mee! Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

In aansluiting op de landelijke campagne wil ook de gemeente Zuidplas graag Fairtrade Gemeente worden. De werkgroep “Zuidplas Fairtrade Gemeente” (vallend onder het Duurzaamheidsplatform Zuidplas) is bezig om de titel Zuidplas Fairtrade Gemeente te verkrijgen.

Save the date: Kom binnen bij bedrijven van 9 april t/m 14 april 2018 Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Van maandag 9 april t/m zaterdag 14 april 2018 vindt de ‘Kom binnen bij bedrijven’ week plaats. Bedrijven, gemeenten en instellingen in het Groene Hart zetten hun deuren open voor mensen die een baan zoeken, een stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk.

1|2|3|4|5|6