Ik ben een mobiel!

Nieuw recreatiegebied Hennipgaarde in Zevenhuizen Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Afgelopen donderdag gaf bestuurslid Rik van Woudenberg van het Recreatieschap Rottemeren het startsein voor de aanleg van de Hennipgaarde, het nieuwe recreatiegebied tussen de Willem-Alexander Baan en het dorp Zevenhuizen.

Goed bezochte tweede Duurzaamheidsmarkt in Zuidplas Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Op zaterdag 7 oktober vond in Zuidplas de tweede duurzaamheidsmarkt (H)Eerlijk Leven plaats. Dit maal overdekt, in winkelcentrum Reigerhof . Ondernemers vanuit het winkelcentrum en ondernemers van daarbuiten lieten bezoekers kennis maken met verantwoorde en duurzame producten uit de regio.

Lezing over een groene onderhoudsarme tuin, 24 oktober te Nieuwerkerk Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Een onderhoudsarme tuin, wie wil dat nu niet? Bert Griffioen van Griffioen Wassenaar Griffioen Wassenaar BV houdt op dinsdagavond 24 oktober in Nieuwerkerk aan den IJssel een inleiding over een onderhoudsarme tuin. U bent van harte welkom!

Campagne voor betaalbaar energieadvies Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

In de gemeente Zuidplas krijgen woningeigenaren de kans om hun huis nog meer te verduurzamen. In samenwerking met de firma Susteen start de gemeente de campagne ‘Duurzaam wonen in Zuidplas’. Woningeigenaren in alle dorpen kunnen zich voor een betaalbaar energieadvies opgeven met als eindresultaat een […]

Duurzaamheidsplatform Zuidplas Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Wilt u ook bijdragen aan een mooier en duurzamer Zuidplas? Schuif dan een keer aan bij het Duurzaamheidsplatform.

Moestuin onder glas Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

  Stadslandbouw in Zuidplas Een gezonde, duurzame, groene levensstijl en zelfvoorzienend willen leven, maakt dat steeds meer inwoners zich openstellen voor vormen van stadslandbouw. Denk aan de buurtmoestuin, de eetbare tuin of het groene schoolplein. Wist u dat er in Nederland ook volkstuinen onder glas […]

Wegens succes herhaald! Tegels voor groen Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

   Woont u in Zuidplas en wilt u meer groen in uw tuin? Doe dan mee aan onze 2e actie Tegels voor Groen!

“Duurzame Doener” Roy Vermeer: ‘een nul-op-de-meter-woning is voor ons een duidelijke toekomstwens’ Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Roy Vermeer woont in een huis uit de jaren ’70 in Nieuwerkerk a/d IJssel. Roy is een duurzame doener omdat hij z’n huis zelf heeft geïsoleerd en gemotiveerd duurzame keuzes maakt.

Goede opkomst actie: Tegels eruit, groen erin Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Afgelopen zaterdag konden alle inwoners van Zuidplas tegels inleveren voor groen op de gemeentewerf in Nieuwerkerk aan den IJssel.  De actie was een initiatief van twee van leden van het Duurzaamheidsplatform Zuidplas. Lees hier hun verslag.

1|2|3|4|5