Ik ben een mobiel!

Oprichting energie coöperatie “Zon op Zuidplas” zo goed als rond

Geplaatst op: 17-09-2018 Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Zon op Zuidplas is een initiatief vanuit inwoners en de gemeente Zuidplas om met de oprichting van een coöperatie het collectief bezit van zonnepanelen mogelijk te maken, ook als het eigen dak daarvoor niet geschikt of beschikbaar is. De afgelopen maanden zijn informatie avonden gehouden in Nieuwerkerk aan den IJssel en in Zevenhuizen.  De belangstelling voor de informatie avonden was groot en veel inwoners hebben zich ingeschreven voor dit initiatief.

Oprichting energie coöperatie “Zon op Zuidplas” vrijwel rond

Het oprichtingsbestuur van de coöperatie is na de informatieavonden druk bezig geweest om de statuten en het Huishoudelijk reglement op te stellen. De komende weken worden de statuten van de nieuwe coöperatie “Zon op Zuidplas” ingeschreven bij een notaris in Haarlem en is de oprichting een feit. Alle inwoners die zich hebben (voor)ingeschreven worden kort daarop uitgenodigd voor de Algemene ledenvergadering. Op deze vergadering wordt ook het aanbod voor de panelen gepresenteerd. 

Postcoderoos gebied uitgebreid met Moerkapelle

Op de laatste informatie bijeenkomst in Zevenhuizen is gebleken dat de beschikbare daken voor de plaatsing van zonnepanelen binnen de postcoderoos  niet geheel dekkend waren voor alle inwoners van Zuidplas. De gemeente heeft recent besloten om naast het dak van De Kraal in Moordrecht en Wolga in Nieuwerkerk aan den IJssel ook het dak van de  gemeentewerf in Zevenhuizen toe te voegen aan de locaties die beschikbaar zijn gesteld voor de postcoderoos. Hiermee is de postcoderoos dekkend over de hele gemeente Zuidplas en kunnen ook de inwoners van Oud Verlaat en Moerkapelle meedoen met de inschrijving voor de zonnepanelen en het opwekken van eigen duurzame elektriciteit.

Inschrijven kan nog steeds op : www.zonopzuidplas.nl en de gemeentewerf staat nu ook in het rijtje opgenomen.

 

 

Geen reacties

Sorry, u kunt niet reageren op dit bericht