Ik ben een mobiel!

Doorstroming A20

Geplaatst op: 20-08-2017 Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

De doorstroming en verkeersveiligheid op de A20 tussen Nieuwerkerk a/d IJssel en Gouda kunnen beter. Welke verbeteringen het beste zijn, onderzoekt de verkennings organisatie MIRT. Daarbij kijken ze naast weg verbredingen ook naar andere maatregelen zoals mogelijkheden van Smart Mobility en de inzet van de fiets.

 

De A20 Nieuwerkerk a/d IJssel – Gouda

vervult een belangrijke rol in de bereikbaarheid van Rotterdam (Haven), Greenport, Westland-Oostland en Greenport Boskoop. Op nationaal niveau is dit wegvak een grote bottleneck in de doorstroming tussen Rotterdam en Utrecht.  De groei van het verkeer betekent dat de bereikbaarheid van economisch belangrijke locaties steeds verder onder druk komt te staan. Dit stuk van de A20 kent nu al problemen met doorstroming en verkeersveiligheid.

 

Richting Utrecht zijn de problemen het grootst

Er is sprake van een ‘flessenhalsprobleem’ doordat de A20 bij Nieuwerkerk a/d IJssel van drie naar twee rijstroken gaat. Dit traject staat op nummer drie in de file top-50 van 2016. Ook het samenkomen van het invoegende verkeer vanaf de A20 met het doorgaande verkeer op de A12 richting Utrecht bij Knooppunt Gouwe geeft problemen, doordat vrachtverkeer op de A12 met lagere snelheid twee rijstroken naar rechts moet opschuiven.

 

Ook richting Rotterdam op de A20

zijn er fileproblemen tussen het Gouwe-aquaduct en Nieuwerkerk a/d IJssel. Dit komt vooral door de grote toestroom van verkeer dat invoegt bij Moordrecht en Nieuwerkerk a/d IJssel. Vaak zorgt dit voor filevorming tot aan de A12 bij Gouda. Dit traject staat op nummer zeven in de file top-50 van 2016.

Voor de gemeenten aan de A20 Nieuwerkerk a/d IJssel – Gouda leiden de dagelijkse files tot een verslechterde bereikbaarheid, wat indirect leidt tot een minder aantrekkelijk vestigingsklimaat.

 

LinkedIn of ander kanaal:

Doe mee! Laat uw stem horen!

De website met informatie over de MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel – Gouda is online:
http://www.mirta20nieuwerkerkgouda.nl/default.aspx

Geef uw reactie door ervaringen en problemen met de A20 te delen. Uw reactie kunnen we gebruiken om oplossingen te onderzoeken.

 

Twitter:

MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk a/d IJssel – Gouda online: http://www.mirta20nieuwerkerkgouda.nl/default.aspx

Geef uw knelpunt aan via de website!

Laatste reactie
  • Openbaarvervoer verbeteren tussen omringende gemeentes. Metro van nesselande naar Zevenhuizen, Waddinxveen, Moordrecht en Gouda doortrekken. Hierdoor krijg je minder auto’s die op a20 en a12 opgaan om naar deze dorpen te komen. Ook trein station bouwen in zevenhuizen zodat mensen makkelijker en sneller de trein pakken richting Amsterdam, Denhaag en Utrecht. Nu moeten mensen eerst de auto pakken vanuit o.à.
    Zevenhuizen naar de dichtstbijzijnde station te gaan en dit zorgt ook voor meer auto’s op de a20 en a12.

Schrijf hier uw reactie…