Ik ben een mobiel!

Zonnedak voor brede scholen EsseZoom en Van Beethovenlaan Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Er komen binnenkort zonnepanelen op de daken van brede school EsseZoom en Van Beethovenlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. De bestuurders van Scholengroep Holland en PCPO hebben samen met de gemeente hebben dit zojuist bekrachtigd met een handtekening.

‘Er komt zoveel energie binnen van de zon, daar kunnen we veel mee’ Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Marcel Geerdink woont in een huis uit de jaren ’60 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Marcel is een duurzame doener omdat hij slim nadenkt over investeringen die goed zijn voor z’n portemonnee en voor het milieu.

Zon op Zuidplas Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Geen eigen plek voor zonnepanelen? Is uw dak niet geschikt en ziet u op tegen de rompslomp? Maar u wilt wel zonne-energie? Dat kan. Want de gemeente stelt een aantal daken van gemeentelijke panden beschikbaar voor zonnepanelen aan haar inwoners.

Duurzaamheidsplatform Zuidplas: Missie en Visie Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Welkom op de pagina van het Duurzaamheidsplatform Zuidplas.  Hier leest u meer over onze missie en visie.

Energybattle 2017: Zuidplas bespaart 9,5% stroom en gas Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

De afgelopen maanden hebben drie teams van de gemeente Zuidplas gestreden in de landelijke Energy Battle. Zij hebben om beurten vier weken lang zoveel mogelijk energie bespaard in huis met behulp van een energiedisplay.

Zuidplas Fairtrade Gemeente? Doe mee! Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

In aansluiting op de landelijke campagne wil ook de gemeente Zuidplas graag Fairtrade Gemeente worden. De werkgroep “Zuidplas Fairtrade Gemeente” (vallend onder het Duurzaamheidsplatform Zuidplas) is bezig om de titel Zuidplas Fairtrade Gemeente te verkrijgen.

Save the date: Kom binnen bij bedrijven van 9 april t/m 14 april 2018 Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Van maandag 9 april t/m zaterdag 14 april 2018 vindt de ‘Kom binnen bij bedrijven’ week plaats. Bedrijven, gemeenten en instellingen in het Groene Hart zetten hun deuren open voor mensen die een baan zoeken, een stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk.

Geslaagde vierde editie Ondernemersprijs Midden Holland Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Volop belangstelling voor award uitreiking tijdens ondernemersprijs Gouda 08-01-2018 – Inspirerende ondernemersverhalen, een enthousiaste betrokken gastvrouw en effectief netwerken en blijken opnieuw dé ingrediënten te zijn voor een geslaagde Ondernemersprijs. In de prachtig ingerichte zaal van De Goudse Schouwburg kwamen ruim 550 belangstellenden bijeen om […]

Nieuw recreatiegebied Hennipgaarde in Zevenhuizen Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Afgelopen donderdag gaf bestuurslid Rik van Woudenberg van het Recreatieschap Rottemeren het startsein voor de aanleg van de Hennipgaarde, het nieuwe recreatiegebied tussen de Willem-Alexander Baan en het dorp Zevenhuizen.

Goed bezochte tweede Duurzaamheidsmarkt in Zuidplas Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Op zaterdag 7 oktober vond in Zuidplas de tweede duurzaamheidsmarkt (H)Eerlijk Leven plaats. Dit maal overdekt, in winkelcentrum Reigerhof . Ondernemers vanuit het winkelcentrum en ondernemers van daarbuiten lieten bezoekers kennis maken met verantwoorde en duurzame producten uit de regio.

1|2|3|4|5|6