Ik ben een mobiel!

Zonnedak voor brede scholen EsseZoom en Van Beethovenlaan

Geplaatst op: 19-03-2018 Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Er komen binnenkort zonnepanelen op de daken van brede school EsseZoom en Van Beethovenlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. De bestuurders van Scholengroep Holland en PCPO hebben samen met de gemeente hebben dit zojuist bekrachtigd met een handtekening.

De eigenaren (waaronder ook de gemeente Zuidplas) van beide complexen hebben de benodigde kredieten beschikbaar gesteld voor deze duurzaamheidsimpuls. De verwachting is dat de werkzaamheden in de zomer gereed zijn, waarna het schooljaar 2018-2019 kan beginnen onder een ‘zonne’ dak.

Bestuurder Arjan Dorst van de PCPO Nieuwerkerk (Elimschool en Gideonschool)  toont zich content met het besluit. “Al anderhalf jaar zijn wij bezig om als aanjager deze ontwikkeling van de grond te krijgen. Inmiddels staan alle seinen op groen om deze projecten te realiseren. Wij willen onze maatschappelijke betrokkenheid tonen door bewustwording van duurzaamheid en rentmeesterschap bij onze leerlingen te vergroten. Deze ontwikkeling past daarmee naadloos binnen de doelstellingen van onze scholen.”

Carl Fikenscher, bestuurder van Scholengroep Holland (OBS Prins Willem Alexander), benadrukt het belang van de ontwikkeling. “Door in te zetten op groene energie laten wij als school zien dat duurzaamheid ook bij ons hoog in het vaandel staat. We hebben ervoor gekozen om de out-put van de energie-installatie in het gebouw te tonen op schermen, waardoor je het energieverbruik beleefd. Hierdoor krijgen alle gebruikers informatie over de opgewekte energie.”

Ook wethouder Rik van Woudenberg van de gemeente Zuidplas is blij met de komst van de zonnepanelen. “De gemeente heeft in beide complexen een flink eigendom. Als mede-eigenaar van het pand ondersteunen wij initiatieven die aansluiten bij onze beleidsdoelen op het gebied van duurzaamheid. Dit is een geweldige ontwikkeling waarbij Zuidplas weer een stukje groener wordt. Om onze jeugd op deze manier bewust te maken van schone energie is voor mij als wethouder onderwijs heel fijn. Daarnaast levert het de gemeente ook nog een financieel voordeel op: een win-win-win-situatie.”

 

Geen reacties

Sorry, u kunt niet reageren op dit bericht

Ondertekening door Arjan Dorst (links), Rik van Woudenberg (midden) en Carl Fikenscher (rechts)
Ondertekening door Arjan Dorst (links), Rik van Woudenberg (midden) en Carl Fikenscher (rechts)