Ik ben een mobiel!

Recreëren in Zuidplas

Dorpse ambiance, groen en ruimte midden in de Randstad. In Zuidplas kan het! Inspanning of ontspanning begint hier! Elk dorp in Zuidplas heeft veel mogelijkheden om te recreëren. En niet zelden zelfs unieke mogelijkheden: hoeveel gemeenten hebben een internationale roeibaan op hun grondgebied, zoals de Willem-Alexander Baan in de Eendragtspolder? Wat dacht je van de Rottemeren, de nog werkende Molenviergang en de Steenovens langs de Hollandse IJssel? Met zoveel natuur om de hoek is een goede besteding van je vrije tijd geen enkel probleem!

Nieuws

 • Vertoning unieke onderwaterfilm aan de Zevenhuizerplas

  Nederlands eerste onderwaterbioscoopfilm Vele gezichten van de Zevenhuizerplas is zaterdagavond 8 september te bewonderen op het strand aan de Zevenhuizerplas.

  Zittend met je voeten in het zand kun je genieten van de magische onderwaterwereld op het scherm. Voorafgaand aan de film neemt boswachter Dick je mee op natuurexcursie, zorgt restaurant De Strandgaper voor een hapje en een drankje en kunnen de kinderen marshmallows roosteren. Zodra het donker wordt, start de film. Na afloop kun je napraten tijdens een Meet & Greet met de filmcrew. De Beach Bios, georganiseerd door gemeente Zuidplas en Recreatieschap Rottemeren samen, kost € 2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar en € 5,= voor iedereen vanaf 13 jaar, inclusief een welkomstdrankje. Tickets zijn te bestellen op www.facebook.com/event

   De film Vele gezichten van de Zevenhuizerplas, geregisseerd door Robert Hughan van Goofy Aqua Video Images, was eerder te zien op het Wildlife Film Festival in Rotterdam, het grootste natuurfilmfestival van Nederland.

   Ontspannen familiebelevenis

  De Beach Bios is een heerlijke, ontspannen familiebelevenis aan de Zevenhuizerplas met:

  19.30 uur:     start natuurexcursie

  20.30 uur:     inloop met drankje, hapje en marshmellows roosteren, uitleg over bijen door imker Liesbeth de Frel

  21.00 uur:     inleiding door wethouder Daan de Haas

  21.15 uur:     Start film Vele gezichten van de Zevenhuizerplas

  22.00 uur:     Meet & Greet met regisseur Robert Hughan en filmcrew

  22.30 uur:     Einde

  Kom naar het strand bij restaurant De Strandgaper, Strandweg 1 in Zevenhuizen, laat de dagelijkse hectiek een avondje thuis, doe je strand-outfit aan en ontdek (samen met je kids) de magische onderwaterwereld van de Zevenhuizerplas. Oh ja, en parkeren is er gratis.

   

   

 • Duurzaamheidsplatform Zuidplas: Missie en Visie

  Welkom op de pagina van het Duurzaamheidsplatform Zuidplas.  Hier leest u meer over onze missie en visie.

 • Spektakel op het water tijdens Waterfestival aan de Rotte

  Zaterdag 1 juli was de Crooswijksebocht in Rotterdam omgetoverd tot een strand aan de Rotte. Parasols, palmbomen, strandbedden en een relaxte beat uit de speakers. Vanaf de kade genoten de bezoekers van het spektakel op het water. Onder luid getoeter werd het gloednieuwe Vaarnetwerk de Rotte gelanceerd, waarmee je kunt varen van knooppunt naar knooppunt. Kort erna volgde het startschot voor de drakenbootrace, waarin teams met elkaar de strijd aangingen. De getrainde mannen en vrouwen van Outdoor Valley wonnen de race nipt van de ervaren peddelaars van Kanovereniging Never Dry. Ondertussen bewonderden de bezoekers bijen van een echte imker en maakten ze kennis met de boswachter. Velen haalden hun hart op bij het kanoën, suppen, (sloep)roeien en bij een rondvaart met de schapsboot. Het Waterfestival ontlokte leuke, positieve reacties: “Ik woon al 20 jaar aan de Rotte, maar heb nog nooit gevaren. Het was geweldig! Dit wil ik vaker doen.” De Rotte is met recht een plezierrivier te noemen!

   

  Het Waterfestival aan de Rotte werd georganiseerd door Stichting Plezierrivier de Rotte en het Recreatieschap Rottemeren. Zij sloegen de handen ineen om samen de Rotte en het Rottemerengebied onder de aandacht te brengen van de Rotterdammer. Het festival is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk.

   

  Samen bereik je meer

  Het Waterfestival aan de Rotte was onderdeel van het eerste Rotterdam Water Weekend en is mede een succes geworden dankzij de inzet van vele organisaties: Stripecity, Natuur- en Vogelwacht Rotta, Staatsbosbeheer, Vereniging Nederlandsche Motorbootsport, Rbuiten, Picnic Island, Vereniging Stedenbouwkundig Wijkbehoud Hillegersberg-Schiebroek, Ondernemersvereniging Rottemeren, Croos, Hardslag, the Dutch Dragon’s, Outdoor Valley, SUP’s Up, Roeiers op de Rotte, Roeivereniging Rijnmond, Neverdry, Dance with JOYce, en de Cultuurscouts Crooswijk-Kralingen.

   

  Recreatieschap Rottemeren

  p/a Staatsbosbeheer

  Postbus 341 | 3100 AH  Schiedam

  T 010-2981010 | www.heerlijkbuiten.nl

   

   

  Stichting Plezierrivier de Rotte

  Hoeksekade 141, 2661 JL, Bergschenhoek

  www.derotte.nl  

  www.facebook.com/PlezierrivierDeRotte

   

   

AgendaAgenda

  Geen agenda items gevonden

Recreëren in beeld

   >
Duurzaamheidsplatform Zuidplas: Missie en Visie

Welkom op de pagina van het Duurzaamheidsplatform Zuidplas.  Hier leest u meer over onze missie en visie.

   >
Cultuurprijs: jurylid Bastienne Prins

Bastienne Prins is één van de juryleden van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2016.

Naast haar grote liefde voor muziek (ze heeft een concervatoriumdiploma viool) en haar werk als directeur bij Stichting MOZ-Art in de gemeente Zuidplas , fotografeert Bastienne graag. Jureren voor een cultuurprijs is haar niet vreemd. Ze is al vier jaar jurylid van de cultuurprijs in Waddinxveen, haar woonplaats.

   >
De Rotte beweegt je!

Wat is Zuidplas toch mooi! Bekijk de prachtige beelden van de Rotte in de film 'De Rotte beweegt je'.