Ik ben een mobiel!

Recreëren in Zuidplas

Dorpse ambiance, groen en ruimte midden in de Randstad. In Zuidplas kan het! Inspanning of ontspanning begint hier! Elk dorp in Zuidplas heeft veel mogelijkheden om te recreëren. En niet zelden zelfs unieke mogelijkheden: hoeveel gemeenten hebben een internationale roeibaan op hun grondgebied, zoals de Willem-Alexander Baan in de Eendragtspolder? Wat dacht je van de Rottemeren, de nog werkende Molenviergang en de Steenovens langs de Hollandse IJssel? Met zoveel natuur om de hoek is een goede besteding van je vrije tijd geen enkel probleem!

Nieuws

 • Spektakel op het water tijdens Waterfestival aan de Rotte

  Zaterdag 1 juli was de Crooswijksebocht in Rotterdam omgetoverd tot een strand aan de Rotte. Parasols, palmbomen, strandbedden en een relaxte beat uit de speakers. Vanaf de kade genoten de bezoekers van het spektakel op het water. Onder luid getoeter werd het gloednieuwe Vaarnetwerk de Rotte gelanceerd, waarmee je kunt varen van knooppunt naar knooppunt. Kort erna volgde het startschot voor de drakenbootrace, waarin teams met elkaar de strijd aangingen. De getrainde mannen en vrouwen van Outdoor Valley wonnen de race nipt van de ervaren peddelaars van Kanovereniging Never Dry. Ondertussen bewonderden de bezoekers bijen van een echte imker en maakten ze kennis met de boswachter. Velen haalden hun hart op bij het kanoën, suppen, (sloep)roeien en bij een rondvaart met de schapsboot. Het Waterfestival ontlokte leuke, positieve reacties: “Ik woon al 20 jaar aan de Rotte, maar heb nog nooit gevaren. Het was geweldig! Dit wil ik vaker doen.” De Rotte is met recht een plezierrivier te noemen!

   

  Het Waterfestival aan de Rotte werd georganiseerd door Stichting Plezierrivier de Rotte en het Recreatieschap Rottemeren. Zij sloegen de handen ineen om samen de Rotte en het Rottemerengebied onder de aandacht te brengen van de Rotterdammer. Het festival is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk.

   

  Samen bereik je meer

  Het Waterfestival aan de Rotte was onderdeel van het eerste Rotterdam Water Weekend en is mede een succes geworden dankzij de inzet van vele organisaties: Stripecity, Natuur- en Vogelwacht Rotta, Staatsbosbeheer, Vereniging Nederlandsche Motorbootsport, Rbuiten, Picnic Island, Vereniging Stedenbouwkundig Wijkbehoud Hillegersberg-Schiebroek, Ondernemersvereniging Rottemeren, Croos, Hardslag, the Dutch Dragon’s, Outdoor Valley, SUP’s Up, Roeiers op de Rotte, Roeivereniging Rijnmond, Neverdry, Dance with JOYce, en de Cultuurscouts Crooswijk-Kralingen.

   

  Recreatieschap Rottemeren

  p/a Staatsbosbeheer

  Postbus 341 | 3100 AH  Schiedam

  T 010-2981010 | www.heerlijkbuiten.nl

   

   

  Stichting Plezierrivier de Rotte

  Hoeksekade 141, 2661 JL, Bergschenhoek

  www.derotte.nl  

  www.facebook.com/PlezierrivierDeRotte

   

   

 • Wat vindt u van een nieuwe vaarverbinding tussen de Rotte, de Oude Rijn en de Vliet?

  Een rondje varen via de Rotte, de Oude Rijn en de Vliet. Het idee hiervoor werd vorig jaar ontwikkeld door de Provincie Zuid-Holland, waterschappen, diverse gemeenten en Staatsbosbeheer.

 • Tegels voor Groen

  Woont u in Zuidplas en wilt u meer groen in uw tuin? Doe dan mee aan onze actie Tegels voor Groen!

AgendaAgenda

 • Zuidplas MuziekFestival

  Het Zuidplas MuziekFestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 oktober in Zevenhuizen. Het muziekfeestje heeft voor de derde keer de titel Bekoorlijk7huizen meegekregen,  omdat vooral  koren in winkels en kerken, maar ook in het verzorgingshuis Zevenster in het bekoorlijke Zevenhuizen van zich zullen laten horen. Ook treden die dag orkesten uit  de Zuidplas op en kleine ensembles, o.a. van MOZ-Art, muziekonderwijs Zuidplas. Nieuw is de Play-In die het bestuur van het ZMF dit jaar organiseert. O.l.v. Dominique Capello (dirigent van Da Capo) wordt  gedurende de hele dag in Swanla een aantal muziekstukken ingestudeerd die met de herfst te maken hebben.

   

  Aan het einde van de dag worden  die ten gehore  gebracht, ook in Swanla.  Als je wilt meedoen met de Play-in, kun je je aanmelden via de site van het festival. Het Zuidplas MuziekFestival  heeft tot doel jaarlijks een muziekfestival te organiseren waaraan alle koren en orkesten uit de Zuidplas kunnen meedoen. Voor meer informatie zie: www.zuidplasmuziekfestival.nl

 • Mrs Hips in Dorphuis Swanla

  Schud je heupen los want Mrs Hips gaat terug naar haar roots!  Met 3 sterke mannen om haar heen komt ze  terug bij de soul van de blues en de groove van de funk.
  In de jaren ‘90 maakte zangeres Simone Roerade een wereldtour met Candy Dulfer, scoorde een nummer 1 hit in Spanje met haar band Hips en zong ze met veel bekende artiesten in binnen en buitenland.
  In de kleine bezetting waar ze nu mee speelt is er nòg meer ruimte voor Simone’s power stem, maar ook voor een jazzy Fender Rhodes solo en een diep groovende ritmesectie.
  Energie, dat is waar het om draait bij de muziek van Mrs Hips.
  Energie die op het podium ontstaat en regelrecht overslaat op het publiek!

  Het kan zomaar gebeuren dat een liedje nog de hele nacht in je hoofd blijft 
  hangen want Mrs Hips daagt je uit om mee te zingen met één van haar liedjes

   

  Kaarten € 7,50

  Klik hier voor meer informatie.

 • Wandelen door het Nessebos

  Zaterdag 16 september wordt er van 10.00 tot 12.00 uur onder leiding van Rotta-gidsen een rondwandeling gemaakt door het Nessebos. Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats bij de Skiberg om daarna de brug over de Rotte bij de Lindehoeve over te steken en via binnendoor paadjes naar het Nessebos te lopen. Dit fraaie gebiedje en tegelijk ecologische verbindingszone kenmerkt zich door kleine bospercelen en moerasbos met wat waterpartijen. De schapen van Martin Oosthoek dragen ook hun steentje bij door stukjes van het gebied te begrazen. Er is sinds kort spontane veengroei geconstateerd en ook zien we steeds meer fraaie varens. Laat u zich eens verrassen door de diversiteit die in zo’n klein gebiedje te zien is. Loop daarom zaterdagochtend mee met Rotta!

Recreëren in beeld

   >
Cultuurprijs: jurylid Bastienne Prins

Bastienne Prins is één van de juryleden van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2016.

Naast haar grote liefde voor muziek (ze heeft een concervatoriumdiploma viool) en haar werk als directeur bij Stichting MOZ-Art in de gemeente Zuidplas , fotografeert Bastienne graag. Jureren voor een cultuurprijs is haar niet vreemd. Ze is al vier jaar jurylid van de cultuurprijs in Waddinxveen, haar woonplaats.

   >
De Rotte beweegt je!

Wat is Zuidplas toch mooi! Bekijk de prachtige beelden van de Rotte in de film 'De Rotte beweegt je'.

   >
Droge voetenroute: weet jij al hoe het werkt?

Van 21 tot 27 augustus verwelkomen we duizenden mensen in de Eendragtspolder bij het WK roeien 2016. Een prachtig sportevenement van formaat! Een evenement dat ook alleen kan plaatsvinden dankzij de waterberging. Benieuwd? Loop of fiets de Droge Voeten Route dan eens en ontdek hoe het werkt.