Ik ben een mobiel!

Bijzondere Bedrijven #1: Kwekerij Reijm Nieuwerkerk B.V.

Geplaatst op: 28-09-2017 Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Kwekerij Reijm Nieuwerkerk is een veelzijdig bedrijf waar twee verschillende producten worden gekweekt, namelijk Gerbera’s en potplanten. Per jaar kweken wij ruim 4,5 miljoen potplanten en 16 miljoen Gerbera’s, welke terecht komen in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Rusland en diverse andere landen.

 

Wij zijn een echt familiebedrijf met korte lijnen en grote betrokkenheid. Onze geschiedenis gaat terug tot de jaren 60 van de vorige eeuw, toen de kwekerij werd opgericht door de familie Reijm. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door de derde generatie: Jaré en Johan Reijm. 

 

Binding met Zuidplas

Wij hebben een grote binding met gemeente Zuidplas, daar wij al de hele geschiedenis gevestigd zijn in de gemeente Zuidplas en ook de familie Reijm uit de gemeente Zuidplas komt. Reijm Nieuwerkerk heeft daarom ook zeker oog voor de omgeving en de gemeente Zuidplas.

De Gerbera’s worden gekweekt volgens ‘Het Nieuwe Telen’. Deze teeltwijze stelt het gewas centraal en vermijdt onnodig verbruik van fossiele brandstoffen. Een andere manier waarop wij uitdragen dat wij de samenleving belangrijk vinden is door één van de keurmerken die we hebben, namelijk Benefits of Nature.  

Met Benefits of Nature laten wij zien dat wij de woon- en leefomgeving van de mens mooier, gezonder en aantrekkelijker willen maken. Samen met Benefits of Nature staan wij voor mooie, gezonde, eerlijke, duurzame planten waarmee iedereen groen leven brengt in zijn omgeving. Dit doen wij onder andere door zo duurzaam mogelijk te kweken, zoals ‘Het Nieuwe Telen’. 

 

       

Uw bedrijf ook voorstellen op onze website?

Neem dan contact met ons op via de contact knop: 

Contact

Geen reacties

Sorry, u kunt niet reageren op dit bericht