Ik ben een mobiel!

Save the date: Kom binnen bij bedrijven van 9 april t/m 14 april 2018

Geplaatst op: 16-01-2018 Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Van maandag 9 april t/m zaterdag 14 april 2018 vindt de ‘Kom binnen bij bedrijven’ week plaats. Bedrijven, gemeenten en instellingen in het Groene Hart zetten hun deuren open voor mensen die een baan zoeken, een stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk.

De organisaties die meedoen bepalen zelf wanneer ze in die week werkzoekenden ontvangen. Op een of meer dagen. Meedoen is gratis.

Inschrijven
Organisaties kunnen zich vanaf 15 januari inschrijven op kombinnenbijbedrijven.nl.

Een week in plaats van een dag

Eerdere edities van de ‘Kom binnen bij bedrijven’ campagne waren op één specifieke dag.

Doordat organisaties nu zelf kunnen bepalen wanneer ze werkzoekenden ontvangen, is het voor hen makkelijker om bezoeken in te plannen. Voor werkzoekenden is het makkelijker om ook werkgevers in andere gemeenten te bezoeken.

Direct in gesprek met werkgevers

Het unieke is dat werkzoekenden en werkgevers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Werkgevers zien meteen ‘wat voor vlees men in de kuip heeft’ en maken dan direct kennis met – misschien wel – hun toekomstige medewerkers. Voor een werkzoekende biedt dit kansen om direct met werkgevers te praten en een kijkje in de keuken van een organisatie te krijgen. Een laagdrempelige manier dus van solliciteren én netwerken.

Gemeenten die deelnemen
Gemeenten die deelnemen zijn Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpenerwaard, Oudewater, Waddinxveen, Woerden en Zuidplas.

In 2017 vonden 94 mensen werk

Door de ‘Kom binnen bij bedrijven’ campagne van 2017 vonden 43 mensen een betaalde baan, 31 een stageplaats, 7 een leerwerkplek/werkervaringsplaats en 13 mensen vonden vrijwilligerswerk. Er deden 274 bedrijven en organisaties uit zeven gemeenten mee en er waren 1.818 bedrijfsbezoeken.

Onderdeel van Groene Hart Werkt!

De ‘Kom binnen bij bedrijven’ week is onderdeel van het regionale platform Groene Hart Werkt! Dit is hét regionale platform voor circulaire economische initiatieven in het Groene Hart. Groene Hart Werkt! verbindt ondernemingen, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid met elkaar. Voorop staat het mogelijk maken van samenwerking tussen deze partijen aan circulaire initiatieven. Meer informatie: groenehartwerkt.nl.

Geen reacties

Sorry, u kunt niet reageren op dit bericht